društvene mreže, primjeri

Guerilla marketing i društvene mreže

Društvene mreže, poput Facebooka, Twittera, Youtubea, LinkedIna i drugih, dio su naše svakodnevice te su danas nezaobilazni i u poslovnom svijetu. Gotovo svaka kompanija koja imalo razumije kako funkcionira današnje oglašavanje, ima svoj profil barem na jednoj od navedenih društvenih mreža. Društvene mreže, dakle, nisu samo mjesto zabave i komunikacije između privatnih korisnika, već i snažan alat za dopiranje do potencijalnih kupaca / klijenata.

Facebook je zasigurno, ako ne najpopularnija, onda među tri najpopularnije društvene mreže danas. To su prepoznali mnogi poduzetnici, kao primjerice pizzerija Papa John’s Pizza i naš Kraš. Evo što su napravili.

Papa John’s Pizza je svaki tjedan tokom tri mjeseca davao besplatne pizze kako bi povećao broj fanova na Facebook stranici. Tu promociju su oglašavali preko Facebook oglasa i svaki tjedan su si zadali cilj te kako bi ga ostvarili, poticali su svoje fanove da pozovu i svoje FB prijatelje da lajkaju stranicu. U prvom tjednu dobili su 255 novih fanova, a ukupno tokom ta tri mjeseca 675.

zivotinjsko-carstvo-large

Kraš je organizirao svoju Facebook kampanju sa svojom čokoladicom Životinjskog carstva. Kreirali su aplikaciju baš za Facebook, koju su korisnici mogli instalirati, te su je slali i svojim FB prijateljima. Naime, riječ je o aplikaciji pomoću koje su korisnici skupljali i razmjenjivali virtualne sličice životinjskog carstva. Prvih 10 korisnika koji su uspjeli popuniti album, Kraš je svaki mjesec nagrađivao poklon-paketom. Također je i porasla prodaja samih čokoladica, a Kraš je dobio na stotine novih FB fanova.

 

 

 

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s